nya meddelande

Nu kan vi snart tvätta kläder för nu ligger tvättbaljorna i bäcken och blöttnar..*L*

Ja, nu undrar ni väl om jag inte har någon tvättmaskin va? Men det har jag 2 stycken tom. Men det är ju full gång på förberedelserna för *tå-dagen*. Och eftersom tvättbaljorna av trä stått och torkat 1 år så måste dom ligga i vatten för att bli täta så vattnet stannar i dom..  Så det har jag gjort idag och lite annat, hämtade sonen, han hjälper gubben med lite ved. Sedan pratade jag i telefon ett tag, trevligt att tjöta lite. Sedan gjorde jag potatissallad på färska potatis som vi köpte igår för 20 kronor kilot… men goda var dom. Och till det åt vi färskrökt sik som jag köpte igår när jag var i Hjo med jobbet. Vilken god fisk, det skall vi verkligen köpa fler gånger. Inte som en torr gammal makrill som vi köper ibland. Denna var mjuk, fet och väldigt *krämig*. Jättegod!!

Jaja,, har fått reda på att en farbor härborta som jag var hos för några dagar sedan ramlat ihop i troligen hjärtinfakt när han var ute och gick. Ioförsej en vacker död, en solig härlig dag på promenad här ute på landet. Men då är det så att första gången jag hörde göken var i sydöst, mer åt syd. Och det vet ni väl vad det betyder, jo, norr-gök=torrgök, väst-gök=bästgök, öst-gök=tröstegök och söder-gök=dödergök. Och det är ju inte bra, så första dödsfallet har varit… *usch*… kusligt.. vem skall det bli härnäst?

Jo, så är det ser du…

Lilla Alice förresten hon blir tyngre för var dag, hon har gått upp 9 hekto på 8 dagar. Så något är det nog i magen..hihi….. Lilla pluttan, hon ligger på ryggstödet på min sköna fotölj nu och sover sin skönhetssömn… Och dom små sover på altanen.. Dom blev bjudna på rökt sik förrut men det tyckte dom inte så värst bra om. Lite smakade dom på  sedan fick det vara…

Jaja, nu skall jag gå en sväng runt huset och titta  till mina rabatter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s